Alppimatkalla Sveitsissä

Sveitsi tunnetaan erittäin suosittuna ja helppona matkailumaana suomalaiselle. Sveitsi on vuoristoinen maisemakohde, jonka yksi keskeisimmistä kohteista ovat Sveitsin Alpit. Alpit tarjoavat paljon nähtävää ja tehtävää matkailijalle. Katsele näkymiä esimerkiksi Euroopan korkeimmalla köysiratareitillä, kiidä läpi Alppien Bernina Expressillä tai käy tutustumassa yhteen Alppien kolmesta kuuluisasta järvestä. Kannattaa myös sisällyttää Sveitsin Alpeilla seikkailuun käynti Matterholm Glacier Paradise -jäätikköpalatsissa, joka on ikimuistoinen kokemus ikijään sisässä.

Järvien äärellä

Jännittävä päivämatka Sveitsin Alpeilla ylettyy Italian puolelle asti. Helpoiten järviä pääsee katsomaan ennakkoonvarattavan kierroksen avulla, jossa opas kertoo järvien historiasta. Kierrokseen kuuluvat järvet Maggiore, Lugano ja Como. Matka alkaa Italian Alpeilta ja ensimmäisenä on luvassa Maggiore-järvi. Matkalla nähdään myös Canneron linna, joka vaikuttaa kuin leijuvan järven yllä. Seuraavaksi matkataan Lugano-järvelle, joka sijaitsee Luganon kaupungin kupeessa. Lopuksi vieraillaan vielä Como-järvellä. Matkalla on mahdollisuus vierailla myös Villa Carlottan puutarhassa, joka sijaitsee Como-järven rannalla. Lopuksi matka jatkuu takaisin Maggiorelle Italian puolelle. Matkan aikana kannattaa tutustua myös Luganon kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin.

Berninan kyydissä

Yksi parhaimmista tavoista nähdä Alppien mahtavat maisemat on hypänä Bernina Express-junan kyytiin ja singota St. Moritzista Tiranoon ja takaisin. Junareitti on toiminut jo vuodesta 1904 asti ja kyseessä on Euroopan korkein maasta toiseen kulkeva junarata, vaikkakin samalla rata on Sveitsin vain kolmanneksi korkein. Junamatka sujuu leppoisaan tahtiin ja aikaa maisemien katseluun jää runsaasti. Rautatie on yksilöllinen, Alppimaisemien syvyyksissä kiemurteleva maisemareitti. Korkein kohta reitillä kulkee jopa 2,253 metrin korkeudessa, jossa matkaaja tutustuu Ospizio Berninaan. Tämä on vain yksi tämän UNESCO:n maailmanperintökohteen läpi kulkevan panoramamatkan huippukohtia. Reitti on noin kilometrin pituinen. Matkan varrella nähdään niin jäätikköä kuin Italiaakin.

Matterhorn Glacier Paradise

Jos korkeanpaikan kammo ei vaivaa, kannattaa kivuta Euroopan korkeimmalle köysiradan huipulle 3883 metrin korkeuteen. Nappaa ensiksi keltainen tai vihreä kaupunkibussi Zermattista Matterholm Glacier Paradisen asemalle. Köysirataa, nimeltään Matterholm Express, on hiljattain pidennetty, ja nyt on mahdollista matkustaa suoraan Zermattista Trockener Steg -asemalle Furin ja Schwarzeen kautta ilman vaihtoja. Huipulla odottaa huikea 360° panoramanäkymä. Vieraile Glacier Palacessa, jonne vierailijat lasketaan suoraan hissin avulla 15 metriä ikuisen jään sisään. Jäätikköpalatsin sisällä odottaa eriskummallisia jäämuodostelmia, jääkristalleja ja vaikuttavia jääveistoksia. Ylhäältä löydät myös hostellin, ravintolan, elokuvateatterin sekä lumituubeilua.?